Alertă pentru cei sub 50 de ani care s-au vaccinat cu Pfizer!

Un studiu de ultimă oră oferă date surprinzătoare despre răspunsului imun al persoanelor vaccinate în funcție de vârsta acestora.

Alertă pentru cei sub 50 de ani care s-au vaccinat cu Pfizer! Școala de Medicină a Universității din Virginia a dat publicităţii rezultatele unui studiu care arată că nivelurile anticorpilor la cei vaccinați cu Moderna au fost ușor mai mari decât la cei care au primit vaccinul Pfizer, scrie Jeruslaem Post.

Cercetătorii au prelevat probe de sânge de la 167 de angajați UVA, care au primit a doua doză. Aproximativ 79 au fost vaccinați cu Pfizer, 88 cu Moderna. Vârsta medie a participanților a fost de 42 de ani. De asemenea, 38% au avut 50 de ani sau mai mult, iar 72% dintre ei au fost femei. Rezultatele au arătat că anticorpii din Moderna au fost de 68,5 micrograme pe mililitru (µg / ml) și 45,9 pentru Pfizer.

Pentru a studia efectul vârstei asupra răspunsului la anticorpi, cercetătorii au împărțit participanții în „mai tineri de 50 de ani” și „mai in varstă de 50 de ani”. Conform rezultatelor, cei vaccinați cu Pfizer, cu vârsta de peste 50 de ani, au produs mai puțini anticorpi (31,1 pg / ml) decât cei mai tineri (59,0 pg / mL), discrepanță care nu a fost observată la participanții vaccinați cu Moderna. Cercetătorii susţin că diferența se datorează faptului că Moderna folosește de trei ori mai mult ARN mesager în vaccinul său decât Pfizer.