După un întreg sezon estival în care evenimentele private au fost desfășurate pe bandă rulantă, creșterea cazurilor noi de infecție cu virusul COVID-19, aduce cu sine o serie de restricții mult mai drastice decât până acum. Autoritățile au anunțat ce se va întâmpla în cazurile în care vor fi organizate nunți și botezuri în luna octombrie.

Regulile îi vor descuraja pe mulți dintre organizatori

Creșterea numărului de persoane infectate cu coronavirus este considerată un motiv real de îngrijorare pentru autorități. Astfel, în zonele în care incidența cazurilor a atins pragul de 3 la mie, regulile de organizare a evenimentelor private vor fi mult mai aspre.

Mai exact, în luna octombrie, cei care vor desfășura nunți, botezuri, conferințe sau alte întruniri într/o incintă trebuie să se asigure că pentru un maxim de 200 de persoane, distanța dintre participanți poate cuprinde minim 2 mp.Toți organizatorii de evenimente trebuie să aibă în vedere faptul că aceste reguli îi vizează pe toți invitații care iau parte la întrunirile respective. De asemenea, în localitățile cu rata de incidența declarată ca fiind de peste 3 cazuri la mia de locuitori, cei care vor să participe la nunți sau botezuri trebuie să fie vaccinați.

Prezentarea certificatului verde se va face la intrarea în local, fiind responsabilitatea organizatorilor de le valida și abia ulterior a permite accesul persoanelor în incintă.

„Nu este suficient, pentru că știm că oamenii nu vor sta, vor dansa, vor umbla de la o masă la alta. Organizatorul este și moral, și legal, obligat să verifice că toate persoanele care intră respectă regulile certificatului verde.”, a precizat Raed Arafat.

Cel mai probabil regulile stricte îi vor descuraja pe mulți dintre cei care aveau în plan un eveniment de acest gen.Existența certificatului verde rămâne în continuare valabilă în Capitală, unde scenariul roșu a fosta activat. Astfel, la intrarea în restaurante și zone de food court din cadrul marilor centre comerciale toți cei care vor să servească masa în incintele respective trebuie să prezinte întâi green pass-ul.