A revenit scenariul pe care nimeni nu-l aștepta! Restaurante închise și nunți interzise!

Au revenit restricțiile la Iași, acolo unde în două comune, rata de infectare a depășit 3 la mia de locuitori. Astfel, autoritățile au fost obligate să ia măsuri, spre supărarea localnicilor. Activitatea restaurantelor, a barurilor și a cafenelelor va fi restricționată atât în interior, cât și în exterior. Sălile de joc vor fi închise în următoarele 14 zile.

Și activitatea în centrele culturale, spectacolele publice sau cele private va fi restricționată. Este vorba de comunele Cepleniţa şi Răchiteni. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi a hotărât ca pentru în aceste comune să fie impuse măsurile restrictive împotriva coronavirusului.

În comuna Cepleniţa din Iaşi, rata de infectare a ajuns la 3,09, iar încomuna Răchiteni, rata de infectare a ajuns la 3,04 la mia de locuitori. Toate restricțiile impuse de autoritățile locale vor expira în data de 10 septembrie. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, îi îndeamnă pe toți românii să se vaccineze împotriva coronavirusului, mai ales că în ultima vreme numărul cazurilor a început să crească alarmant.