Catinca Roman a fost, zilele acestea, invitata lui Mihai Ghiță în cadrul emisiunii În Oglindă. Aflată în fața moderatului, sora Oanei Roman și-a deschis sufletul și a vorbit despre familia sa, dar și despre foștii ei parteneri de viață care au fost, aproape de fiecare dată, ma tineri decât ea.

Catinca Roman, o mamă singură

Vedeta nu își amintește cu drag de foștii ei iubiți, nici măcar de tatăl fiicei sale, Calina. Relația cu bărbatul respectiv a fost un act de rebeliune, în opinia sa, iar cei doi au decis de comun acord să păstreze copilul, pe care fiica adoptivă a lui Petre Roman a crescut-o singură.

 

„Sunt mai mulți (n. red. parteneri de care nu vrea să își aducă aminte) pentru că mă pun în oglindă cu starea mea sufletească de atunci. Din fiecare experiență am încercat să învăț ceva. În timp, tot m-am ales cu ceva. Da, am trecut prin violență domestică, prin abuz psihologic mai mult. Aici m-a ajutat foarte mult educația primită acasă și foarte mult felul în care mi-a schimbat metalitatea contactul cu societatea occidentală. Abuzul psihologic poate fi foarte subtil și foarte pervers. El poate să înceapă de la mici remarci, lucruri care afectează stima de sine și el poate ajunge la niște cote foarte înalte, la care se țipă, se înjură, se folosesc cuvinte jignitoare”,a declarat Catinca Roman.

Catinca Roman s-a confruntat și cu o violența domestică, din fericire. La vremea aceea, ea nu a avut curajul să apele la ajutorul Poliției, ci a inventat tot felul de scuze, pentru a-l acoperi pe cel care o lovise. După un timp, a realizat că nu a procedat corect, dar nu a mai avut nimic de făcut în acest sens.

„E groaznic, e ceva infernal. Știu că de multe ori sunt perceptută ca o feministă pe cai, da, sunt feministă, dar mă consider moderată. Consider că suntem egali, dar suntem diferiți, funcționăm pe structuri emoționale diferite. Această violență a lui vine și ea de undeva. Eu cred că, din păcate, în România această problemă este endemică, are niște rădăcini extrem de profunde. Prima palmă pe care am primit-o și la modul respectiv îmi era rușine. Am dat explicații penibile cum că m-am lovit n baie, în loc să mă duc să depun o plângere la Poliție. Da, l-am părăsit. Nu și-a cerut scuze, pentru că a fost crescut într-o familie unde violența era un lucru banal”,a mai zis ea.