Românii se pregătesc pentru un nou val de restricții dure impuse de autorități. Vizate în acest moment sunt localitățile în care rata îmbolnăvirilor a crescut semnificativ. În ceea ce privește zonele respective se anunță o serie de reguli care vor stârni cu siguranță controverse. Mai exact, odată cu întoarcerea la imposibilitatea de a circula pe străzi după orele 18:00 în satele și orașele cu incidență mare a îmbolnăvirilor, cei care vor putea face excepție de la această regulă sunt persoanele vaccinate.

Schimbări și la capitolul carantinării

Conform reglemetărilor actuale, o localitate intră în carantină dacă incidența cazurilor de îmbolnăvire atinge cifra 4 la mie, însă acest lucru se va schimba în curând. Mai exact, se va lua decizia la regiunea respectivă să fie carantinată doar în cazul în care indicele de îmbolnăvire ajunge la 6 raportat la mia de locuitori.

În zonele carantinate, dacă ai certificat de vaccinare, noaptea poți ieși din casă. Nu mi se pare normal dacă te-ai vaccinat să ai restricționată activitatea”, a precizat premierul Florin Cîțu

 

Vestea bună vine pentru părinții copiilor de până în 12 ani care nu vor mai fi testați înainte de a avea acces în diverse localuri sau spații private.Aceste aspecte sunt în detaliu discutate astăzi în cadrul unei ședințe de Guvern.

Liber doar pentru vaccinați la mall

Una dintre alte măsuri care au ridicat controverse deja mai ales în mediul online a fost confirmată astăzi de premierul României ca urmând a fi pusă în aplicare de la începutul lunii viitoare. Respectiv în ceea ce privește accesul în mall-uri sau spațiile comerciale mari, doar românii vaccinați vor fi cei care au acces în incintă. Aceștia vor fi nevoiți să aibă întotdeauna green pass-ul pentru a fi validat înainte de a primi accesul în interiorul mall-ului. Conform Grupului de Comunicare Strategică, astăzi au fost raportat un număr de 7045 de noi cazuri de coronavirus în România.