În anul 2007 România a fost îngrozită de dispariția fără urmă a Elodiei Ghinescu, caz care nu a fost elucidat nici până în ziua de astăzi.

O anchetă de amploare a avut loc timp de cinci ani, dar fără rezultate concrete. Trupul avocatei nu a fost găsit nici până în ziua de astăzi.
Cristian Cioacă, polițist de meserie, a fost găsit vinovat și condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare.
Înainte de căsnicia cu Elodia Ghinescu, Cristian Cioacă a mai avut un mariaj nereușit cu Lavinia Bălan, cu care a fost căsătorit din anul 2000.

O dată cu desfășurarea anchetei în ceea ce privește cazul Elodia Ghinescu, în spațiul public au apărut mai multe informații cum că polițistul ar fi fost violent și cu prima lui soție. Mai mult, se pare că acesta a fost și motivul divorțului dintre Lavinia Bălan și Cristian Cioacă. Apropiații femeii au declarat că prima soție a polițistului a îndurat multe astfel de ieșiri violente din partea lui Cioacă.

Fosta soție a lui Cristian Cioacă a vrut să își schimbe radical viață și să fie cât mai departe de omul care a provocat atât de multă suferință.

Femeia a lăsat în urma ei România și s-a mutat în Franța, unde lucrează ca cercetătoare de gradul I la Centrul de Cercetări din Orleans, subordonat Centrului Național de Cercetare Științifică.

Întrebată, la un moment dat, despre relația cu polițistul care a înspăimântat o țară întreagă, Lavinia Bălan a declarat că nu mai vrea să își amintească nimic din viața pe care a avut-o cu cel care i-a fost soț.

“ Nu știu cum de m-ați găsit, dar nu vreau să declar absolut nimic despre viața mea de până acum. Nu vreau să-mi amintesc nimic, cu atât mai puțin despre căsnicia de care vorbeați (n.r. cu Cristian Cioacă). Vă rog să nu mă mai deranjați niciodată! ” a spus Lavinia Bălan.