„Ciocârlia” muzicii populare românești nu va mai petrece foarte mult timp în România.

Fanii Mariei Ciobanu s-au bucurat nespus când au auzit de întoarcerea solistei în România, după o pauză de doi ani în care nu și-a vizitat țara natală. Se pare, însă, că celebra interpretă de muzică populară nu va mai rămâne mult timp pe tărâmul românesc, căci a fost venită doar într-o scurtă vacanță.

Ionuț Dolănescu și familia lui au radiat de fericire când s-au reîntâlnit cu Maria Ciobanu, după o perioadă îndelungată în care nu au mai văzut-o fizic.Cântăreața folclorului românesc și-a dezmierdat nepoții și a profitat la maxim de zilele petrecute alături de cei dragi, cărora le-a dus dorul în fiecare clipă.
Cu toate acestea, însă, oricât de mult și-ar iubi țara și meleagurile pe care s-a născut, Maria Ciobanu este nevoită să plece din nou în America, pentru a nu întâmpina noi probleme de sănătate, din cauza climei: „Din păcate, mama nu va rămâne în ţară mai mult de luna septembrie.

Revine acasă, fiindcă acolo, în Statele Unite ale Americii, clima e mult mai potrivită pentru tratarea bolii sale. Pe de altă parte, nu cred că mama va mai reveni vreodată pe scenă. Şi-a anunţat retragerea în 2017 şi cam asta a fost tot.

La 84 de ani are, însă, vocea intactă şi la fel de frumoasă. Ştiu ce vă spun, fiindcă atunci când o rugăm insistent, ne mai cântă nouă, copiilor săi, sau celor mai apropiaţi amici. Aşa s-a întâmplat la finele lui iulie, când Maria Ciobanu a cântat două sau trei melodii la botezul nepoţelului Stelianei Sima. Dar astea sunt ocazii foarte rare.”, a povestit Ionuț Dolănescu, fiul artistei, pentru Impact.ro.

După doi ani în care n-a mai călcat pragul casei în care a locuit o vreme îndelungată, interpreta de muzică populară a fost primită în România „ca o regină”, după cum afirmă însuși fiul cântăreței.

Ionuț a mărturisit că vecina mamei lui, în grija căreia a fost locuința artistei în toată această perioadă, a făcut o sumedenie de pregătiri pentru a o întâmpina pe Maria Ciobanu așa cum se cuvine: „Mama locuieşte în aceeaşi casă a sa, din zona complexului Carrefour Orhideea. Există acolo o vecină deosebită, care a avut în tot acest timp grijă de casa măicuţei. Când a aflat că se întoarce acasă, a răsturnat casa cu susul în jos. A făcut curăţenie generală, dar şi o serie de bunătăţi, fiindcă mama e încă o fire care apreciază foarte tare mâncărurile noastre.

Spre exemplu, am tăiat un purcel de la ţară, special cu această ocazie, şi i-am adus şoric proaspăt, una dintre mâncărurile sale preferate. Despre sarmale, ce să mai vorbim! În plus, şi alţi vecini s-au mobilizat şi au primit-o pe mama, ca pe o regină, ce mai! Au fost clipe de neuitat revenirea mamei şi reîntâlnirea cu vecinii şi fanii ei de suflet!”, a mai adăugat Ionuț Dolănescu, pentru sursa citată.