Momente de maximă tensiune, după ce autoritățile  au oficializat legea vaccinării obligatorie!

Începând de astăzi, 1 septembrie 2021, în Grecia a intrat în vigoare legea vaccinării anti-COVID obligatorie pentru personalul medical. Măsura, însă, nu a fost bine primită de toată lumea, iar protestele nu au întârziat să apară. Cei care vor refuza imunizarea împotriva virusului SARS-CoV-2 riscă să fie suspendați. Măsura a fost anunțată încă din 12 august, de către premierul Kyriakos Mitsotakis, într-o moțiune de cenzură.

Totuși, nu puțini au fost cei care s-au arătat revoltați de această decizie a autorităților și au ripostat în speranța că vor putea schimba ceva. Au fost organizate mai multe manifestații, unde spiritele s-au încins și a fost nevoie de intervenția forțelor de ordine pentru a le calma. Astfel, gazele lacromogene și cătușele au fost printre cele mai folosite de polițiști.

Toți cei care nu s-au imunizat și lucrează în sănătate sunt acum amenințați cu suspendarea, ei fiind doar 10% din întregul efectiv sanitar. De asemenea, serviciul de ambulanță va avea cu 1.245 de angajaţi în minus. 

„Îndemnăm personalul din sănătate să se vaccineze, însă suntem împotriva vaccinării obligatorii, care rididcă o problemă democratică”, a declarat un membru al Comitetului Executiv al Federaţiei Naţionale elene a Muncitorilor din Spitalele Publice, Dimitris Kourouvalakis.

Odată cu intrarea în vigoare a legii au început și protestele, în mai multe spitale din Grecia. Cadrele medicale se opun vaccinării obligatorii și avertizează asupra consecinţelor asupra funcţionării serviciilor de sănătate a concedierii personalului.

Măsura este este un radicală care vizează încurajarea persoanelor de a se vaccina anti-COVID, mai ales acum când omenirea este amenințată de varianta Delta.

Majoritatea bolnavilor care se află acum în stare gravă la ATI nu sunt vaccinați.