A fost depistată o nouă boală până acum necunoscută.

India a fost lovită de o nouă posibilă pandemie în rândul copiilor. Aceștia se confruntă cu simptome necunoscute de medici.

Copiii din India, în special cei din zona Uttar Pradesh, au simptome pe care medicii nu le cunosc și nu își pot da seama cum îi pot ajuta pe micuți.

În momentul în care părinții copiilor s-au îmbolnăvit, aceștia nu au luat în seamă simptomele bolii, pentru că unele dintre ele erau comune și unei simple răceli. Însă, cetățenii din nordul Indiei s-au îngrozit când au văzut că micuții au febră din ce în ce mai mare și transpiră abundent.

Mai mult, unii dintre ei au prezentat și dureri articulare sau de cap, stări de greață sau erupții pe piele, ceea ce le-a dat de gândit medicilor, potrivit wowbiz.

Potrivit BBC, numărul celor care au murit din cauza febrei s-a ridicat la aproximativ 50 de persoane, în timp ce altele sunt internate în spitale, însă niciunul dintre aceștia nu a fost infectat cu coronavirus.

Până în prezent, cadrele medicale nu și-au dat seama care este cauza acestei îmbolnăviri în masă, însă, consideră că ar fi vorba despre febra dengue, care este provocată de înțepătura de țânțari. Astfel s-ar explica și transmiterea atât de rapidă de la un om la celălalt, potrivit spuselor doctorilor.

Transmis de ţânţarii femele, dengue este în principal o boală tropicală şi circulă în India de sute de ani.

Conform Observatornews.ro, medicii au declarat că cei predispuși la forme foarte grave sunt în special copiii, din cauză că au un sistem imunitar nu foarte bine dezvoltat: „Pacienții din spitale, în special copiii, mor foarte repede”, a declarat medicul Neeta Kulshrestha, care lucrează într-una dintre cele mai afectate zone ale Indiei.